Welcome to the jungle

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att gå lös och göra om hemma i ett kompispars sovrum. Den lille har så duktigt flyttat till sitt aldelens egna rum och nu vill mamma och pappa återta sitt space. 

Håller på med ett litet annat uppdrag just nu så skulle egentligen börja med det här efter påsk men kunde inte hålla mig... Satte ihop två snabba moodboards igår. En önskan de hade var en tapet med palmer eller liknande, gärna lite djungel-tema på hela rummet.

Fantastiskt tycker jag! Jag fick två tankar, en lite ljusare färgskala med mer naturfärger och trä och så en mörkare mer färgstark.

Alternativ #1

 

Alternativ #2


Håll i hatten

Måla om? Sa du vitt?! 

Ni som känner mig väl vet att jag i många år varit lite av en motståndare till helvita väggar.

Meeen, allt kommer och går och jag har bestämt mig för att måla om i vardagsrummet, det ska bli vitt. Inte ljusgrått, utan vitt. Jag är ute efter en lite elegantare och lättare känsla. Och dessutom tror jag att mina fantastiska fönster verkligen kommer poppa fram. 

Vad säger ni, har jag för bråttom? 

Bilder via Pinterest

Bilder via Pinterest

Hur fint är inte kombinationen vitt, svart och krispigt gröna växter.

Fredagsinspiration

I går gick på visning av lägenheten i Mälarborgen som jag skrev om tidigare. Vilken fantastisk lägenhet det skulle kunna bli! En bra nuvarande planlösning som jag tycker man ganska enekelt skulle kunna få till perfekt för ett modern leverne om man är villig att offra ett av de mindre sovrummen mot gården till ett härligt badrum.  

Som ni märker börjar jag så klart direkt tänka på hur jag skulle renovera om jag var köparen. Om jag haft oändligt med pengar hade jag inte gjort annat än att renovera bostäder från grunden, bara för nöjet.

Jag har ju just haft mitt drömprojekt så för den här stunden får jag nöja mig med att fantisera om mitt senaste obsession som är att få göra ett stooort luftigt kök med skåp i ljust trä. Så snyggt tillsammans med mörkgrått/svart och mässing!

Bilder via  Pinterest

Bilder via Pinterest